• 20.12.2015

Brownies s krémom mascarpone

Potrebujeme:

Na korpus:
150 g kvalitnej horkej čokolády
150 g masla
150 g trstinového cukru
50 g mascarpone
75 g polohrubej múky
štipka soli
1/2 lyžičky jedlej sódy
3 celé vajíčka

Na krém:
200 g mascarpone
100 ml šľahačkovej smotany
1 PL práškového cukru

Ešte potrebujeme:
maslo a múku na vytretie a vysypanie tortovej formy, tortovú formu s priemerom 24 cm a hobliny kvalitnej horkej čokolády na ozdobenie



Postup:

Korpus:
Čokoládu rozpustíme s maslom vo vydnom kúpeli. Do hladkej mierne vychladnutej zmesi zašľaháme postupne cukor, mascarpone a po jednom celé vajíčka. Nakoniec vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva a soľou. Dáme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Cesto by malo zostať vláčne, nenechať v rúre vysušiť.
Vychladnutý korpus natrieme krémom.

Krém: vyšľaháme smotanu, pridáme cukor a mascarpone.
Vrch torty ozdobíme hoblinami horkej čokolády. Dáme mierne stuhnúť do chladničky