
Špenátové Tagliatelle
Ingrediencie:
-
1 balík cestovín tagliatelle
-
1 balenie mrazeného špenátu (alebo čerstvý špenát podľa chuti)
-
4 strúčiky cesnaku (pretlačené)
-
100 ml šľahačkovej smotany
-
1 porcia taveného syra (napr. Bambino)
-
cca 40 g strúhaného parmezánu + na posypanie
-
olivový olej
-
mleté čierne korenie
-
soľ
-
štipka muškátového orieška
Postup:
-
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu, scedíme.
-
Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja, pridáme pretlačený cesnak a krátko osmažíme (pozor, aby nezhnedol).
-
Pridáme špenát (mrazený alebo čerstvý) a na miernom ohni miešame, kým sa rozmrví/zredukuje.
-
Dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou muškátového orieška.
-
Pridáme tavený syr a miešame, kým sa úplne nerozpustí.
-
Prilejeme šľahačkovú smotanu, premiešame a necháme jemne prevrieť.
-
Prisypeme cca 40 g parmezánu a už len veľmi krátko povaríme.
-
Pridáme uvarené cestoviny, dobre premiešame so špenátovou omáčkou.
Podávame:
-
horúce, posypané čerstvým parmezánom,
-
s pohárom bieleho vína alebo s čerstvým šalátom.
Zdroj foto: freepik