Špenátové Tagliatelle

Špenátové Tagliatelle

Ingrediencie:

  • 1 balík cestovín tagliatelle

  • 1 balenie mrazeného špenátu (alebo čerstvý špenát podľa chuti)

  • 4 strúčiky cesnaku (pretlačené)

  • 100 ml šľahačkovej smotany

  • 1 porcia taveného syra (napr. Bambino)

  • cca 40 g strúhaného parmezánu + na posypanie

  • olivový olej

  • mleté čierne korenie

  • soľ

  • štipka muškátového orieška


Postup:

  1. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu, scedíme.

  2. Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja, pridáme pretlačený cesnak a krátko osmažíme (pozor, aby nezhnedol).

  3. Pridáme špenát (mrazený alebo čerstvý) a na miernom ohni miešame, kým sa rozmrví/zredukuje.

  4. Dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou muškátového orieška.

  5. Pridáme tavený syr a miešame, kým sa úplne nerozpustí.

  6. Prilejeme šľahačkovú smotanu, premiešame a necháme jemne prevrieť.

  7. Prisypeme cca 40 g parmezánu a už len veľmi krátko povaríme.

  8. Pridáme uvarené cestoviny, dobre premiešame so špenátovou omáčkou.


Podávame:

  • horúce, posypané čerstvým parmezánom,

  • s pohárom bieleho vína alebo s čerstvým šalátom.

Zdroj foto: freepik