Nepečená smotanová torta
Dokážu ju spraviť malí aj veľkí, profesionáli aj začiatočníci. Nepečená smotanová torta je klasika, ktorú niekedy v živote spravil alebo aspoň ochutnal každý z nás. V lete, kedy do nej môžeme použiť čerstvé bobuľové ovocie, sladké od horúceho slniečka, chutí táto piškótová torta najlepšie. Možno máte svoj vlastný rodinný recept, ale vyskúšajte tentokrát smotanovo-tvarohovú verziu, ktorú si k 25. výročiu spravilo aj RAJO. Iste vás v kombinácii s jahodami alebo iným sezónnym ovocím dostane.
Na nepečenú smotanovú tortu potrebujeme:
- 240 g piškót
 - 2 x 375 g kyslej smotany Rajo
 - 2 x 180 ml smotany na šľahanie Rajo
 - 250 g tvaroh jemný Rajo
 - 28 väčších jahôd
 - 1 balíček vanilkového cukru + práškový cukor podľa chuti
 - Džem alebo polevu na ozdobenie
 
Postup:
- Na dno tortovej formy poukladáme približne 200 g piškót tak, aby pokrývali celé dno formy
 - 600 g kyslej smotany zmiešame s tvarohom a ¾ balíčkom vanilkového cukru. Zmes vylejeme do formy na piškóty a rozotrieme rovnomerne až ku krajom.
 - Na smotanovú vrstvu nakrájame na kolieska 15 jahôd a poukladáme ich tak, aby pokrývali celý povrch smotanovej vrstvy.
 - Zvyšných 200 g kyslej smotany zmiešame so zvyškom balíčka vanilkového cukru (ochutnáme, prípadne dosladíme), nanesieme do formy na vrstvu nakrájaných jahôd a opäť rozotrieme až ku krajom.
 - Na túto vrstvu smotanového krému poukladáme zvyšné piškóty.
 - Poslednú vrstvu tvorí šľahačka zo smotany na šľahanie – smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a pokryjeme ňou vrstvu piškót a rozotrieme až ku krajom formy tak, aby sme piškóty úplne prekryli. Povrch nemusí byť rozotretý úplne dohladka, jemné vlny dajú torte šmrnc.
 - Nakoniec tortu ozdobíme a zachladíme.
 - Prajeme dobrú chuť a všetko najlepšie, ak je torta narodeninová!!!