Rozštuchané zemiaky

Rozštuchané zemiaky

Potrebujeme:

  • ½ kg zemiakov

  • 2 lyžice bravčovej masti (alebo oleja)

  • 1 väčšiu cibuľu

  • 3 strúčiky cesnaku

  • soľ


Postup:

  1. Zemiaky uvaríme v šupke domäkka, necháme mierne vychladnúť a ošúpeme.

  2. Na panvici rozohrejeme masť, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata.

  3. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a krátko orestujeme (pozor, aby nezhorkol).

  4. Uvarené zemiaky rozštucháme (popučíme) a premiešame ich s cibuľovo-cesnakovou zmesou.

  5. Dochutíme soľou podľa chuti.


Podávame:

  • ako samostatné jedlo s kyslým mliekom, kefírom alebo šalátom

  • ako tradičnú prílohu k pečenému mäsu, klobáse, kapuste

Zdroj foto: freepik