
Rozštuchané zemiaky
Potrebujeme:
-
½ kg zemiakov
-
2 lyžice bravčovej masti (alebo oleja)
-
1 väčšiu cibuľu
-
3 strúčiky cesnaku
-
soľ
Postup:
-
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka, necháme mierne vychladnúť a ošúpeme.
-
Na panvici rozohrejeme masť, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata.
-
Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a krátko orestujeme (pozor, aby nezhorkol).
-
Uvarené zemiaky rozštucháme (popučíme) a premiešame ich s cibuľovo-cesnakovou zmesou.
-
Dochutíme soľou podľa chuti.
Podávame:
-
ako samostatné jedlo s kyslým mliekom, kefírom alebo šalátom
-
ako tradičnú prílohu k pečenému mäsu, klobáse, kapuste
Zdroj foto: freepik