Pracujete s PC? Šetrite si chrbát, ale nezabúdajte, že trpia aj oči

Pracujete s PC? Šetrite si chrbát, ale nezabúdajte, že trpia aj oči

Naše oči sú počas dňa vystavené mnohým vplyvom, najmä ak pracujete za počítačom. Zabúdame pri práci žmurkať, oči trpia vysušovaním, únavou a pocitom ťažoby. Viete, čo by ste mali robiť, ak pracujete celý deň pred obrazovkou? Poradíme vám.

Počas niekoľkohodinovej práci v jednej polohe si to „odnáša“ telo. Máme tendenciu sa hrbiť, bolí nás chrbát, kríže a trpí aj zrak. Preto sa odporúča urobiť si pravidelné prestávky, počas ktorých si oddýchne nielen fyzické telo, ale aj oči.

Nastavte si správne stoličku, vyberte si pre vás tú najvhodnejšiu. Vedeli ste, že od obrazovky počítača by ste mali sedieť minimálne na dĺžku ramena, že monitor by mal byť niekoľko centimetrov nad úrovňou očí a že výška kresla by mala byť nastavená tak, aby chodidlá boli rovno na podlahe?

Práca vás baví, ale strácate výkonnosť? Nezabúdajte na vetranie, prísun čistej vody a malý strečing. Rovnako myslite na obed, najmä v prípade, ak pracujete z domu. Často sa totiž stáva, že si nastavíte priveľa povinností, chcete všetko stihnúť čím skôr, do toho si naplánujete online poradu a jedlo tak odkladáte až na večer. Nejedzte pri počítači, ale urobte si naozaj pauzu. Ak vám počas obeda vyjde čas, vybehnite na 20 minút na čerstvý vzduch. Pomôže vám to.

Chráňte svoje oči

Nakoniec nezabúdajte na samotné oči. Chráňte si ich vhodnými pomôckami. Patentované okuliare Zepter Hyperlight Eyewear sú účinnou ochranou pred škodlivou časťou modrofialového svetla vyžarovaného displejom. Sú navrhnuté na základe technológie ocenenej Nobelovou cenou, účinne chránia oči pred škodlivým svetlom prirodzeného i umelého pôvodu a transformujú ho na hyperharmonizované svetlo.

 

A aké sú výhody ich používania? Odstraňujú únavu a nepohodlie v očiach, zvyšujú pozornosť, koncentráciu a pamäť. Zároveň zvyšujú produktivitu a efektivitu, pôsobia proti starnutiu jemnej pokožky okolo očí. Optimalizujú celkovú hladinu hormónov, zmierňujú príznaky depresií a úzkosti a chránia oči pred rôznymi chorobami.

 

 

Pripravila Martina Baumann

 

 

 

Zdroj foto: ZEPTER/FB ZEPTER SLOVAKIA