Poznáte zelené potraviny a ich účinky?

Poznáte zelené potraviny a ich účinky?

V súvislosti s udržaním pevného zdravia sa stále častejšie hovorí o zelených potravinách (disponujú vysokým obsahom chlorofylu), ktoré majú celý rad pozitívnych účinkov. V prvom rade organizmus detoxikujú a dodávajú živiny, ktoré chýbajú v bežnej potrave. Sú vhodné ako podpora liečby i prevencia proti chorobám. Poznáte najznámejšie zelené potraviny?

Mladý jačmeň je vhodný nielen pre detoxikáciu

Mladý jačmeň je najčastejšie dostupný vo forme prášku, z ktorého sa pripravuje nápoj, ktorý sa užíva niekoľkokrát denne. Látky, ktoré tento výživový doplnok obsahuje, napomáhajú očisteniu organizmu. Je vhodný pre všetkých, ktorí majú problémy s trávením. Odporúča sa ako prostriedok posilnenia obranyschopnosti organizmu. Je plný silných antioxidantov (vitamíny C a E), ktoré eliminujú škodlivé vplyvy voľných radikálov.


Sladkovodná riasa chlorella je jednotkou v obsahu zeleného farbiva

Chlorella má vo svete rastlín unikátne prvenstvo – obsahuje najviac chlorofylu, ktorý je doplnený o kvalitné bielkoviny, vitamíny, minerály, stopové prvky a ďalšie látky. Ak máte kardiovaskulárne problémy, vysoký krvný tlak či hladinu cholesterolu v krvi, potrebujete svoje telo očistiť a posilniť, chlorella je vhodnou voľbou. Chlorella je dostupná vo forme malých zelených tabletiek.

Trápi vás nafúknuté brucho a zápcha? Táto zelená riasa obsahuje dostatok vlákniny a látok, ktoré si poradia so zápchou, odstránia pocity nafúknutého brucha a prípadné zápaly.

Spirulina pre zlepšenie krvotvorby a pomocníčka pri cukrovke

Spirulina je na rozdiel od chlorelly mnohobunková riasa. Od chlorelly sa líši aj zložením. Odporúča sa najmä pri chudnutí, pretože obsahuje veľké množstvo kvalitných proteínov a má schopnosť eliminovať pocity hladu.

Na čo si dávať pozor?
Ak sa pre užívanie zelených potravín rozhodnete, v prvom rade si overte výrobcu. Ak si kúpite lacnejšie, resp. menej kvalitné varianty, tie neobohatia organizmus natoľko, ako kvalitné produkty. Kúra by mala trvať minimálne dva až tri mesiace. Môžu sa vyskytnúť príznaky detoxikácie (bolesť brucha, zhoršenie doterajších problémov). V takom prípade treba dávky zelených potravín dočasne znížiť (prípadne ich aj na čas vylúčiť). Po ich pominutí sa v užívaní pokračuje ďalej.

MIMI
Obrázok: freedigitalphotos.net, Stoon