Potravinové zázraky, čo vás postavia po „opici“ na nohy

Potravinové zázraky, čo vás postavia po „opici“ na nohy

Vstať po prehýrenej noci je doslova za trest. Najmä ak ste neodhadli mieru a vypili toho viac ako dokáže váš organizmus ustáť. Po nočnej zábave prichádza zväčša ranný šok. Pri predstave, že máte opustiť posteľ, je to ešte horšie. Nezúfajte však a radšej sa zásobte potravinami, čo vás postavia na nohy. Aby ste boli nabudúce pripravení!


Medový zázrak
Je známe, že po poriadnom žúre by sme mali doplniť a vyrovnať hladinu cukru, ktorá je po prehýrenej noci takmer nulová. Zázračnou surovinou je v tomto prípade med, ktorý obsahuje fruktózu, a tá je pomocníkom pri odbúraní alkoholu. Ak skombinujete med s chlebíkom dokonale to spracuje alkohol.

Mliečny neutralizátor
Ideálne je, ak hneď po príchode z párty siahnete po mlieku a vypijete ho aspoň dva deci. Ak to samozrejme žalúdok ustojí. Niektorí túto radu zatracajú, iní pochvaľujú. Ak to nezvládnete hneď po príchode domov, skúste to aspoň ráno. Alkohol spôsobuje prekyslenie organizmu, naopak mlieko vám ho pomôže zneutralizovať. Obsahuje bielkoviny a upokojuje rozbúrenú žalúdočnú sliznicu.

Ovocná bomba
Vitamín C ste zanechali včera v noci na párty, takže prvá pomoc je jasná. Musíte ho doplniť. Jedzte veľa citrusových plodov, kiwi a ako zaručený životabudič sa odporúča odšťaviť pomaranče a citróny a vypiť šťavu. Na raňajky zvoľte banán, ten upokojuje labilný žalúdok.

Ľahké vajíčka
Proteín, ktorý nájdete aj vo vajíčkach je veľkým pomocníkom. Prežúrované telo potrebuje aminokyseliny, ktoré sú práve v bielkovinách. Vajíčka majú málo tuku, sú ľahko stráviteľné a nezaťažia váš organizmus.

Ak ste sa včera vyhýbali vode oblúkom, tak sa to snažte dnes určite dohnať. Aby sa alkohol mohol odplaviť, musíte mu pomôcť! Prinúťte sa aj k prechádzke, tá iste okysličí váš mozog.

Autor: Andrea Zummerová