Pečené zemiaky s cviklou a feta syrom

 Zemiaky sú chutnou a výživnou potravinou najmä vtedy, pokiaľ ich pripravíte so šupkou. Práve tam je ukrytých najviac živín. S pridaním správnych ingrediencií poskytujú zemiakové jedlá pôžitok i zdroj nutričných látok. Inšpirujte sa našimi jednoduchými, no chutnými a zdravými receptami zo zemiakov.

Suroviny:
    • zemiaky so šupkou, cvikla nakrájaná na mesiačiky, olivový olej, feta syr, sójová omáčka, cesnak, cibuľa

Postup:
Umyté menšie zemiaky, nakrájanú cviklu, pretlačený cesnak a nadrobno nasekanú cibuľu dajte na jeden plech, pokvapkajte olivovým olejom a pečte dozlatista, ideálne pri teplote 200 stupňov Celzia. Pred dopečením pridajte feta syr. Na tanieri dochuťte sójovou omáčkou. Samozrejme, môžete použiť aj pesto alebo koreniny či bylinky podľa vlastného uváženia.