Dhál z červenej šošovice s opečenými zemiakmi

Zemiaky sú chutnou a výživnou potravinou najmä vtedy, pokiaľ ich pripravíte so šupkou. Práve tam je ukrytých najviac živín. S pridaním správnych ingrediencií poskytujú zemiakové jedlá pôžitok i zdroj nutričných látok. Inšpirujte sa našimi jednoduchými, no chutnými a zdravými receptami zo zemiakov.

Suroviny:
    • malé zemiaky so šupkou, papier na pečenie, olivový olej, soľ
    • 250 g červenej šošovice, 125 ml kokosového mlieka, čierna rasca, cesnak, cibuľa, kurkuma, prepustené maslo

Postup:
Zemiaky dôkladne umyte, nechajte osušiť a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkajte ich olivovým olejom, posoľte a dajte do rúry rozohriatej na 200 stupňov Celzia. Pečte dozlatista.
Prípravu dhálu z červenej šošovice začnite tým, že cibuľu nakrájate na drobné kúsky a aj dva strúčiky cesnaku. Cesnak a cibuľu spolu s čiernou rascou opražte na lyžici prepusteného masla, pridajte umytú červenú šošovicu, chvíľu restujte. Následne zalejte kokosovým mliekom, pridajte kurkumu a duste domäkka. Priebežne prilievajte vodu. Dhál je hotový vtedy, keď má kašovitú konzistenciu.
Servírujte spoločne na jednom tanieri. Môžete ozdobiť zeleninou podľa vlastného uváženia.