• 15.02.2016

Parížske čokoládové srdce s brusnicami

Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Doba chladenia: 3 hodiny, najlepšie cez noc

Prísady:
Na krém:
1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker
400 – 500 ml smotany na šľahanie

Na cesto:
1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker
260 ml vody
30 ml oleja
1 – 2 vajcia

Na potretie a posypanie:
zavarené brusnice (hmotnosť 200 g)
1 zarovnaná PL preosiateho kakaa

Ešte potrebujeme:
formu v tvare srdca (Ø 22 – 24 cm)

Príprava:
1. Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.

2. Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Plynová rúra: stupeň 2

Doba pečenia: asi 35 minút

3. Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu rozotrieme brusnice.

4. Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na brusnice, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.