• 18.02.2016

Orechové srdiečko

Na cesto:
3 vajcia
3 PL teplej vody
100 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g hladkej múky
20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:
500 ml smotany na šľahanie
2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
1 zarovnaná KL práškového cukru
150 g mletých vlašských orechov
2 – 3 PL likéru Amaretto

Na ozdobenie:
250 g čerstvých alebo mrazených malín
50 g polených vlašských orechov
2 zarovnané PL práškového cukru 

Okrem toho potrebujeme:
formu v tvare srdca (22 – 24 cm)
papier na pečenie

Príprava:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s teplou vodu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 1 minútu do peny. Vmiešame práškový a vanilínový cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme v dvoch dávkach múku zmiešanú s kypriacim práškom a Gustinom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút

2. Po upečení vyklopíme korpus na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a z upečeného srdiečka rýchlo jedným ťahom stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí korpus pozdĺžne prekrojíme.

3. Na náplň ušľaháme smotanu, Smeta-fix a práškový cukor dotuha. Pridáme mleté orechy a Amaretto a zľahka ručne zamiešame.

4. Jednu tretinu náplne natrieme na spodnú časť korpusu a rozotrieme dohladka. Priklopíme druhou časťou korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch srdca. Lyžicou urobíme na povrchu vlnky.

5. Srdce odložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme malinami a polenými orechmi a necháme ešte 30 minút vychladnúť. Nakoniec pocukrujeme a podávame.

TIP: Maliny môžeme podľa chuti zameniť aj za iné ovocie.

TIP 2: Ak nemáte formu na srdce, múčnik bude rovnako dobre chutiť aj ako torta z okrúhlej formy s priemerom 26 cm.