Mandľové sušienky

Ingrediencie:

250 g masla
300 g hladkej múky
100 g mandľovej múky
180 g práškového cukru
štipka sušenej vanilky
1 vajce
1 žĺtok
1 bielok na potretie
cukrová poťahovacia hmota alebo marcipán
práškové cukrárske farby
HARIBO srdiečka na ozdobu

Postup:

    1. V miske zmiešajte maslo izbovej teploty, hladkú múku, mandľovú múku, práškový cukor, vanilku, vajce a žĺtok. Vypracujte cesto, zabaľte ho do fólie a nechajte aspoň 2 hodiny uležať v chladničke.
    2. Následne cesto rozvaľkajte na múkou posypanej ploche. Ideálna šírka cesta je 3 mm. Vykrajujte požadovaný tvar a ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
    3. Pečte v predhriatej rúre na 170 °C zhruba 10 minút.
    4. Ihneď po dopečení potrite sušienky žĺtkom, aby sa krásne leskli.
    5. Rozvaľkajte cukrovú poťahovaciu hmotu a povykrajujte zvolené tvary. Sušienky potrite vodou a vykrojenú poťahovaciu hmotu zľahka pritlačte navrch.
    6. Ozdobte práškovými farbami s pomocou štetca a nakoniec kvapkou vody prilepte HARIBO srdiečko.