• 22.02.2016

Múčniková bonboniéra

Stupeň obťažnosti: 1 bábovka
Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)

Prísady:
Na cesto:
• 250 g zmäknutého masla
• 170 g práškového cukru
• 5 žĺtkov
• 1 PL rumu
• 120 g hladkej múky
• 1/2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
• 2 balíčky Pudingu Original s vanilkovou príchuťou
Dr.Oetker
• 100 g nastrúhaných mandlí
• 5 bielkov

Na ozdobenie:
• 1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker
• 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
• Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker

Okrem toho potrebujeme:
• plech na pečenie (20 x 30 cm)
• elektrický ručný šľahač
• formičku na vykrajovanie v tvare srdca

Príprava:

  1. 1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným
  2. šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom,
  3. pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh
  4. z bielkov.
  5. 2. Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech.
  6. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  7. Elektrická rúra: 220 °C
  8. Teplovzdušná rúra: 200 °C
  9. Plynová rúra: stupeň 4
  10. Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)
  11. 3. Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým
  12. nespotrebujeme všetko cesto.
  13. 4. Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.
  14. 5. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy
  15. (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.
  16. 6. Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche
  17. vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.