Ovocné lievancové srdiečka

Ovocné lievancové srdiečka

Doba prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 18 kusov

Na cesto:

  • 100 g mrazeného lesného ovocia
  • 1 balenie Lievancov Dr.Oetker
  • 300 ml vody
  • olej na smaženie

Na ozdobenie:

  • 300 g mrazeného lesného ovocia
  • 2 zarovnané PL cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
  • 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
  • 150 ml studeného mlieka

Ešte potrebujeme:

  • panvicu
  • väčšiu formičku v tvare srdiečka
  • ponorný mixér

Postup:

1. Ovocie necháme mierne rozmrznúť. Ponorným mixérom ovocie čiastočne rozmixujeme.
2. Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na prípravu lievancov s vodou a ovocím. Metličkou vypracujeme hladké cesto a necháme asi 5 minút stáť.
3. Na ozdobenie v kastróliku zmiešame ovocie s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom a krátko povaríme.
4. Na rozohriatu, olejom potretú panvicu položíme formičku, do ktorej nalejeme cesto. Smažíme z oboch strán dozlatista.
5. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. 6. Lievance ozdobíme ovocnou omáčkou a šľahačkou.

TIP:
Lievancové srdiečka výborne chutia so zmrzlinou.