
Syrové muffiny s cesnakom a tekvicovými semiačkami
Ingrediencie (na 20 ks muffinov):
-
350 g strúhaného Tekovského salámového syra údeného
-
250 g polohrubej múky
-
250 ml mlieka
-
2 lyžičky prášku do pečiva
-
60 g roztopeného masla
-
3-4 strúčiky cesnaku
-
2 vajcia
-
1 balenie tekvicových semiačok
-
Soľ (podľa chuti)
Postup:
-
Príprava ingrediencií:
-
Nastrúhajte údený Tekovský salámový syr na jemno.
-
Preosejte múku a zmiešajte ju s práškom do pečiva.
-
Prelisujte cesnak.
-
-
Zmiešanie cesta:
-
Do veľkej misky vložte nastrúhaný syr, preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ (buďte opatrní so soľou, pretože syr je už slaný).
-
Pridajte vajcia, mlieko, roztopené vychladené maslo a prelisovaný cesnak.
-
Všetky ingrediencie dobre premiešajte, kým nevznikne husté cesto.
-
-
Formovanie muffinov:
-
Papierové košíčky naplňte cestom pomocou dvoch lyžíc. Plňte ich približne do 2/3 výšky, aby malo cesto pri pečení dostatok miesta na vykysnutie.
-
-
Pečenie:
-
Predhrejte rúru na 180 °C.
-
Muffiny pečte približne 20 minút alebo kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú pevné na dotyk.
-
-
Dokončenie:
-
Po upečení vyberte muffiny z formy a nechajte ich vychladnúť na mriežke.
-
Ak máte radi ešte intenzívnejšiu chuť, posypte muffiny tekvicovými semiačkami pred pečením alebo po upečení.
-
Tip: Tieto muffiny sú výborné nielen na raňajky, ale aj ako chutný snack počas dňa. Tekvicové semiačky dodajú príjemnú krehkosť a zvýraznia syrovú chuť.