Medvedie labky
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: asi 40 minút
Čas pečenia: asi 12 minút
Vystačí na: asi 70 kusov
Prísady:
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- štipku soli
- 100 g mletých vlašských orechov
- 10 g preosiateho kakaa
- 100 g preosiateho práškového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
- 1 zarovnaná KL mletej škorice
- 5 kusov rozdrvených klinčekov
- 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker
- 1 vajce
- 180 g zmäknutého masla
Na ozdobenie:
- 100 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- plechy na pečenie
- formičky na medvedie labky
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, orechami, kakaom, cukrom, vanilínovým cukrom, škoricou, klinčekmi a kôrou. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme v chladničke asi pol hodiny odpočívať.
- Cestom naplníme formičky a poukladáme na plech na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas pečenia: asi 12 minút
- Medvedie labky ešte teplé vyklopíme z formičiek a ihneď pocukrujeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom. Medvedie labky necháme vychladnúť.
Zdroj foto: Dr. Oetker