Medvedie labky

Medvedie labky

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: asi 40 minút

Čas pečenia: asi 12 minút

Vystačí na: asi 70 kusov 

Prísady:

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • štipku soli
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 10 g preosiateho kakaa
  • 100 g preosiateho práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
  • 1 zarovnaná KL mletej škorice
  • 5 kusov rozdrvených klinčekov
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker
  • 1 vajce
  • 180 g zmäknutého masla

Na ozdobenie:

  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • plechy na pečenie
  • formičky na medvedie labky

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, orechami, kakaom, cukrom, vanilínovým cukrom, škoricou, klinčekmi a kôrou. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme v chladničke asi pol hodiny odpočívať.
  2. Cestom naplníme formičky a poukladáme na plech na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra:             180 °C                       
  • Teplovzdušná rúra:       160 °C
  • Čas pečenia:                 asi 12 minút
  1. Medvedie labky ešte teplé vyklopíme z formičiek a ihneď pocukrujeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom. Medvedie labky necháme vychladnúť.

Zdroj foto: Dr. Oetker