Arašidové oriešky zo snehových pusiniek

Arašidové oriešky zo snehových pusiniek

Náročnosť: stredne náročné

Čas prípravy: asi 40 minút

Čas sušenia: asi 90 minút

Čas pečenia: asi 10 minút

Vystačí na: 50 kusov

Prísady:

Na pusinky:

  • 1 balíček 100 % vaječných bielkov Dr. Oetker
  • 150 ml vody
  • 250 g cukru
  • 120 g mletých nesolených arašidov

Na cesto:

  • 120 g zmäknutého masla
  • 120 g arašidového masla
  • 50 g trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 1 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
  • 230 g hladkej múky
  • ½ KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • ½ KL soli

Na náplň:

  • 100 g zmäknutého masla
  • 150 g arašidového masla

Okrem toho potrebujeme:

  • šľahač
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou
  • plech na pečenie 

Príprava:

  1. Na prípravu pusiniek v mise vyšľaháme bielky s vodou dotuha. Potom za stáleho miešania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Nakoniec zľahka vmiešame arašidy. Naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme pusinky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
  • Elektrická rúra:             180 °C           
  • Teplovzdušná rúra:       160 °C
  • Čas sušenia:                 asi 90 minút
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme obe maslá s cukrom, vajcom a pastou šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a ručne vypracujeme na hladké cesto.
  2. Z cesta vytvarujeme valček a nakrájame ho na 50 rovnakých kusov. Z každého kusa vytvarujeme guľôčku a nanesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie asi 5 cm od seba. Pomocou tĺčika na mäso guľôčky sploštíme, čím vytvoríme štvorčekový vzor. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra:           180 °C           
  • Teplovzdušná rúra:     160 °C
  • Čas pečenia:              asi 10 minút
  1. Sušienky necháme vychladnúť.
  2. Na náplň v mise vyšľaháme maslo s arašidovým maslom šľahačom dohladka. Sušienky s pusinkami zlepíme náplňou k sebe a odložíme do chladničky stuhnúť.

Zdroj foto: Dr. Oetker