Arašidové oriešky zo snehových pusiniek
Náročnosť: stredne náročné
Čas prípravy: asi 40 minút
Čas sušenia: asi 90 minút
Čas pečenia: asi 10 minút
Vystačí na: 50 kusov
Prísady:
Na pusinky:
- 1 balíček 100 % vaječných bielkov Dr. Oetker
- 150 ml vody
- 250 g cukru
- 120 g mletých nesolených arašidov
Na cesto:
- 120 g zmäknutého masla
- 120 g arašidového masla
- 50 g trstinového cukru
- 1 vajce
- 1 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
- 230 g hladkej múky
- ½ KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- ½ KL soli
Na náplň:
- 100 g zmäknutého masla
- 150 g arašidového masla
Okrem toho potrebujeme:
- šľahač
- cukrárske vrecko s hladkou špičkou
- plech na pečenie
Príprava:
- Na prípravu pusiniek v mise vyšľaháme bielky s vodou dotuha. Potom za stáleho miešania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Nakoniec zľahka vmiešame arašidy. Naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme pusinky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas sušenia: asi 90 minút
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme obe maslá s cukrom, vajcom a pastou šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a ručne vypracujeme na hladké cesto.
- Z cesta vytvarujeme valček a nakrájame ho na 50 rovnakých kusov. Z každého kusa vytvarujeme guľôčku a nanesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie asi 5 cm od seba. Pomocou tĺčika na mäso guľôčky sploštíme, čím vytvoríme štvorčekový vzor. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas pečenia: asi 10 minút
- Sušienky necháme vychladnúť.
- Na náplň v mise vyšľaháme maslo s arašidovým maslom šľahačom dohladka. Sušienky s pusinkami zlepíme náplňou k sebe a odložíme do chladničky stuhnúť.
Zdroj foto: Dr. Oetker