McLaren  navýšil svoju ponuku s cieľom potopiť nádeje Mercedesu

McLaren navýšil svoju ponuku s cieľom potopiť nádeje Mercedesu

Súčasný tím britského jazdca Lewisa Hamiltona McLaren pri pokuse zniesť ponuku Mercedesu zo stola navýšil svoju ponuku o 2 milióny libier. Celková ponúkaná suma sa tak po pridaní vyšplhala na 12 miliónov. Optimistický McLaren očakáva, že ich hlavný jazdec ostane verný svojmu tímu, pričom by bolo jeho nové finančné ohodnotenie bolo menšie ako jeho terajší plat.


Očakávaný úspech McLarenu je hlavný dôvod, prečo vedenie tímu odišlo z Veľkej ceny Singapuru o niečo pokojnejšie, ako by v skutočnosti malo. Dobre si počínajúci Brit totiž vypadol po 23 kole a nádej na výhru 3 titulov v 4 závodoch bola definitívne zmarená. Hamiltonovo predčasné ukončenie navyše spôsobilo jeho pokles z celkového 2. na 4. miesto. V boji o celkové prvenstvo teda stráca na vedúceho Alonsa celých 52 bodov.

McLaren verí, že namiesto Veľkej ceny Singapuru vyhral oveľa dôležitejší závod, a to zabezpečenie služieb Hamiltona na ďalšie tri roky. Správy F1 online často označujú ponúkaný kontrakt pre Hamiltona ako 75 miliónov libier vyplatených v priebehu 5 rokov, v skutočnosti je ale čiastka o niečo menšia.

Celá záležitosť ohľadom Hamiltona je však stále otvorená a podľa Bernieho Ecclestona sa Brit v jednu chvíľu už rozhodol pre Mercedes. Na aktuálne výsledky rokovania reagoval: „Nemyslím si, že Hamilton vie, ako sa rozhodne. Posledných pár závodov sa mu darí veľmi dobre. Predtým bol trochu nahnevaný a bol pevne rozhodnutý zmeniť tím. Či opäť zmenil názor, tak to už neviem.“
S blížiacim sa koncom Hamiltonovej zmluvy očakávajú oba tímy (McLaren aj Mercedes) jazdcovo rozhodnutie už v najbližších týždňoch.

Autor: Juraj Mička
Zdroj: guardian.co.uk