Hamilton môže premeniť Mercedes na veľmoc

Hamilton môže premeniť Mercedes na veľmoc

Damon Hill, bývalý britský pilot F1 verí, že príchod Lewisa Hamiltona do Mercedesu môže pomôcť tímu reálne súperiť o pódiové umiestnenia na pretekoch. V minuloročnej sezóne 2012 nezaznamenal Mercedes žiadne výraznejšie úspechy. Výnimkou bolo iba tretie miesto na VC Číny a ďalšie dve pódiové umiestnenia počas ostávajúcich 17 závodov sezóny.

Hamilton sa rozhodol ukončiť svoje dlhoročné puto s McLarenom, aby vzápätí na to prešiel do Mercedesu nahradiť nevýkonného Michaela Schumachera. Mnohí za scénou však považovali opustenie osvedčeného víťazného stroja  McLarenu za nesprávne.
Hill ale pre športové správy vyjadril svoje presvedčenie o tom, že Hamiltonov príchod do Mercedesu povzbudí celý tím, ktorý teraz bude musieť zo všetkých síl podporovať majstra sveta z roku 2008 v snahe o zápasenie proti hrozbe Sebastiana Vettela z tímu Red Bull, Jensona Buttona v McLarene a Kimiho Raikkonena v Lotuse.
„Za mojich časov existoval iba jeden tím, za ktorý sa oplatilo jazdiť, a v ňom boli dvaja najlepší jazdci súperiaci o pozornosť. Teraz existuje viacej tímov schopných vyhrávať. Momentálne máme piatich vynikajúcich pilotov so svojimi vlastnými tímami,“ zneli slová bývalého majstra na portáli F1 online.
V nadchádzajúcej sezóne preto môže vyhrať ktorýkoľvek zo spomínaných jazdcov, vrátane Fernanda Alonsa z Ferrari. Hill ďalej očakáva Hamiltonov rýchly krok k prebraniu zodpovednosti lídra tímu, tak ako to urobil on počas svojej výhernej sezóny.
„Keď som bol vo Williamse, tak som bol skôr len testovací pilot. Po prestupe do iného tímu sa však na mňa pozerali ako na lídra, a preto je azda jednoduchšie prebrať zodpovednosť, ak očakávajú, že im ukážete smer,“ dodal Hill.
Autor: Juraj Mička
Zdroj: dailymail.co.uk