Martinin príbeh - 6. časť: Tina dáva rady, sama ich však potrebuje

Muži sú zvláštni. Keď vás nemajú, sú z toho vedľa, bojujú o vás, dobíjajú vás, a keď vás už získali, zrazu im zovšedniete a rozhľadia sa inde. Máloktorý si uvedomí, že tá druhá je presne taká istá akú majú doma, a že tá doma je vlastne najlepšia, len je už unavená, že aj na túži po láske a nehe...

 

Miroslav, Evkin manžel, obratne odhŕňa sneh pred domom a rozpráva sa s Martinou. Tá bola u nich na návšteve a práve sa poberá domov. Chcela pozvať Evku na prechádzku, bola však veľmi unavená  z práce v redakcii a išla si ľahnúť.

 

Miroslav rozpráva Tine, aký je s Evkou veľmi nešťastný. Ako Evka míňa všetky peniaze, ako zle vychová deti, ako je stále v práci, ako sa s ním nerozpráva o problémoch... „Nemôžem vás súdiť ani jedného, iba vás  vypočuť. To by som musela byť s vami 24 hodín denne , môžem ti povedať len svoj objektívny názor", vraví mu opatrne Martina. „Možno to, čo robí Evka je len jej obrana, únik. Aj ona sa sťažuje, že si nerozumiete, aj ona vraví, že si nemáte čo povedať. Nedávaš jej peniaze, deti len okrikuješ, napomínaš, tak isto si stále v práci . Ona možno preto stále pracuje, aby zarobila, aby sa ti vyhla a preto je stále unavená... Pokiaľ nie ste schopní riešiť vaše problémy vy dvaja, tak navštívte odborníka, manželskú poradňu", radí mu. „Tak to neviem, či sa vôbec podarí", odpovie Miroslav a zahŕňa Martinu ďalšími problémami z ich  života, až nakoniec Martina konštatuje, že v ich prípade skutočne žijú vedľa seba dvaja nešťastní ľudia.

 

Rozhodne by so svojou najlepšou priateľkou nemenila takýto život. Ale aj tak je pravda, že s chlapom je niekedy zle, bez chlapa ešte horšie. Nakoniec dostáva od Miroslava pozvanie na kávu, čo rázne zamieta. Chlapi odchádzajú, ale dobré priateľky ostávajú...

 

Život je skutočne nevyspytateľný, každý z nás v ňom žije svoj príbeh, vzťahy medzi ľuďmi bývajú zložité. Niekomu sa zdá, že práve tí druhí nažívajú super, a často to nie je pravda.

 

Nabudúce nazrieme do domácnosti pani Milady, referentky Obecného úradu, Martininej priateľky  z nemocnice.

 

SN