Martinin príbeh - 4. časť : Šok v priamom prenose

V dnešnej časti príbehu o Martine a jej spolužiačke Vám ukážeme, že aj keď život osamote nie je žiadna slasť ani na psychiku, ani na peňaženku, takisto život vo dvojici prináša rôzne problémy, a často aj vydaté ženy závidia svojim osamelým priateľkám, že sú samé a samé môžu o sebe aj rozhodovať. Martina dostáva zvláštny návrh od ženy, ktorá v záujme zachovania svojho vzťahu jej ponúka vlastného partnera.

 

Tina, ako volajú spolužiaci Martinu, sedí v osvetlenej sále reštaurácie za slávnostnou tabuľou. V sále je vrava, smiech, štrgot pohárov. Stretávka spolužiakov z Hotelovej školy po 20 rokoch sa vydarila. Martina si obzerá so záujmom tváre svojich spolužiačok a spolužiakov. Z niektorých sa stali úspešní podnikatelia, mnohí sa zmenili na nepoznanie, ale veľa z nich ostalo stále rovnakých. Každý vstáva a hovorí o sebe. Keď príde na  rad Martina, vstáva a počuje sa ako hovorí:"Žena je ako víno, čím staršia, tým lepšia." Na čo ju spolužiaci odmenia búrlivým potleskom. Je to pravda. Tina a mnohé jej spolužiačky sú krásne mladé dámy, ktorým zrelý vek pridal čo do krásy i príťažlivosti. Po tom, čo si každý o sebe povedal pár slov, sa rozprúdi voľná zábava. Vytvárajú sa  hlúčiky, rovesníci chodia jeden za druhým, aby si potriasli ruky a prehodili si zopár slov. Pri Martine sa pristaví spolužiačka, s ktorou sedela v lavici. Je z neďalekej dedinky. Raz za rok sa stretnú na kávičke a povedia si, čo nové. Aj teraz.  Martina povie Janke všetko, čo sa jej prihodilo, že je stále sama, momentálne však ani nemá záujem o žiaden vzťah. Všimla si však, že akonáhle spomenula slovo sama, Janka spozornela. Chytila ju pod pazuchu a povedala :"Tinka poď, pôjdeme sa prejsť na terasu, tu je akýsi čudný vzduch. Na terase sa po dvoch drinkoch úplne uvolnila. Prekvapená Tina si  vypočula, čo sa jej stalo. Janka mala onkologické ochorenie. Absolvovala ženskú operáciu, neskôr chemoterapiu. Je už z najhoršieho von. Pomáha jej celá rodina, svokra, deti, manžel. Milujúci manžel, ktorého nechce stratiť. "Vieš, nakloní sa dôverne k Tine, v tom je môj problém. A Ty by si mi mohla pomôcť, vlastne Ty mne a ja Tebe". Prekvapená Tina dostáva najčudnejší, najextravagantnejší a najstupídnejší a možno najzúfalejší návrh vo svojom živote: Prekvapená a šokovaná počúva spolužiačku: "Môj problém je v intímnej stránke môjho a manželovho života. Jedná sa o sex, ako si už iste pochopila. Môj manžel je veľmi eroticky založený a ja som po chemoterapii oslabená, nemôžem sa mu po tejto stránke venovať. Keď chceš, môžeš sa mu Ty. Máš na to moje požehnanie. Nesmela by si mať však iného partnera. Kvôli bezpečnosti nás troch..... Tine sa zdá, že zle počula. Najprv sa v nej zdvihne vlna urazeného vzdoru.: "Ako sa vôbec opovažuješ, Tvoj chlap je pre mňa nepríťažlivý a ako mi môžeš vôbec ponúkať niečo, čo by malo byť len Tvoje??Ja by som si svojho chlapa neponúkla nikomu." Rozhorčene vstáva a odchádza do sály. Zvyšok večera strávi ako v tranze. Už sa nemôže uvoľniť. Po polnoci odchádza taxíkom domov a do rána nezažmúri oči.

 

Život prináša rôzne príbehy a situácie, mnohé z nich sú zvláštne  a nevieme, ako sa máme zachovať. Milí čitatelia, napíšte nám svoj názor, čo si o celej situácii myslíte, a ako by ste sa zachovali Vy...

 

SN