
Marinovaná červená repa s mozzarellou
Červená repa je plná živín a navyše skvelo chutí varená, pečená i zaváraná. Právom sa zaraďuje medzi najzdravšie druhy zeleniny.
Potrebujete:
-
cvikla (surová) – 500 g
-
syr mozzarella – 2 ks
-
rukola – 1 zväzok
-
olivový olej – 4 PL
-
jablčný ocot – 3 PL
-
med – 1 PL
-
čierne korenie, soľ
Postup:
- Repu dobre umyte a uvarte v osolenej vode domäkka. Nechajte ju vychladnúť.
- Potom ju ošúpte, nakrájajte na plátky a vložte do misy.
- Z jablčného octu, medu a trochy soli spravte zálievku, nalejte ju do misy s cviklou a nechajte 15 minút marinovať.
- Plátky repy poukladajte na tanier, pridajte nakrájanú mozzarellu, posypte rukolou, čiernym korením a pokvapkajte olejom.