Marinovaná červená repa s mozzarellou

Marinovaná červená repa s mozzarellou

Červená repa je plná živín a navyše skvelo chutí varená, pečená i zaváraná. Právom sa zaraďuje medzi najzdravšie druhy zeleniny.

Potrebujete:

  • cvikla (surová) – 500 g

  • syr mozzarella – 2 ks

  • rukola – 1 zväzok

  • olivový olej – 4 PL

  • jablčný ocot – 3 PL

  • med – 1 PL

  • čierne korenie, soľ

Postup:

  1. Repu dobre umyte a uvarte v osolenej vode domäkka. Nechajte ju vychladnúť.
  2. Potom ju ošúpte, nakrájajte na plátky a vložte do misy.
  3. Z jablčného octu, medu a trochy soli spravte zálievku, nalejte ju do misy s cviklou a nechajte 15 minút marinovať.
  4. Plátky repy poukladajte na tanier, pridajte nakrájanú mozzarellu, posypte rukolou, čiernym korením a pokvapkajte olejom.