Marhuľový koláč s rumom

150 g hladkej muky, 100 g mletych mandli alebo orechov, pol CL prasku do peciva, 75 g praskoveho cukru, stipka soli, 50 g tuku, vajce, tuk na vymastenie formy Oblozenie: balicek vanilkoveho pudinku, 5 dl mlieka, 40 g cukru, 500 g marhul, 40 g cukru, 500 g marhul, 2 PL marhuloveho dzemu, 2 lyzice rumu Z muky a ostatnych prisad vypracujeme cesto a v chlade nechame aspon 30 minut odpocinut.

 

DO vymastenej tortovej formy cesto roztlacime tak, aby sme vytvorili aspon 2 cm vysoky okraj. Spodok cesta propichame vidlickou a dame piect na 10 minut pri teplote 200 stupnov. Medzitym si pripravime puding z mlieka, pudingoveho prasku a cukru. Puding vylejeme na predpecenu tortu, navrch poukladame marhule rozpoltenou stranou hore. Kolac dame este piect na 15 minut. Marhulovy dzem zmiesame s rumom a horuci kolac nim potrieme.