• 22.01.2024

Gaštanová tortička

Bezlepková, jednoduchá príprava, málo surovín! Zvládne aj začiatočník.

Suroviny na korpus:

  • 1 ks gaštanové pyré (250g)
  • 4 vajíčka

Suroviny na krém:

  • 1 šľahačková smotana (250ml)
  • 2 polievkové lyžice hustého jogurtu (napr. grécky)
  • 2 polievkové lyžice ľubovoľného džemu podľa vlastného výberu

Na ozdobu drobné ovocie



Postup:
Žĺtky vymiešame s rozmrazeným gaštanovým pyré. Do zmesi nakoniec pridáme vyšľahané bielky. Dno tortovej formy (nie veľmi veľkej) vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme do nej pripravené cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry (cca 170°C). Upečenú tortu necháme vychladnúť, prenesieme na tortovú podložku a zbavíme spodného papiera.
Na krém vyšľaháme smotanu na šľahačku, pridáme jogurt a džem, zamiešame.
Ak sme piekli v malej forme, môžeme tortu prerezať a naplniť časťou krému. Zvyšný krém dáme na vrch torty a ozdobíme drobným ovocím napr. čučoriedkami, malinami... Ak máme korpus nižší, tak ho neprekrajujeme, ale dáme všetok krém na vrch torty a zdobíme. Podľa chuti môžeme korpus aj najprv natrieť džemom a až potom naniesť krém.
Dáme stuhnúť a skladujeme v chlade.
Dobrú chuť!