• 19.11.2009

Slaný tvarohový koláč so syrom

400 g muky, 4 PL olivoveho oleja, biele vino, sol, 200 g tvarohu, 300 g makkeho syra, 200 g udenej sunky, 100 g syra camembert, 2 vajcia, mlete cierne korenie

 

 Do muky prilejeme olivovy olej, pridame stipku soli, podla vlastnej chuti biele vino a vypracujeme tuhe cesto. Z neho odoberieme male mnozstvo a odlozime bokom. Zvysok cesta vyvalkame a vlozime do olejom vymazanej tortovej formy. Dokladne prepracujeme tvaroh, syr, na male kocky nakrajanu sunku a rovnako nakrajany camembert, jedno cele vajicko a jeden vajecny zltok, podla vlastnej chuti ochutime solou a mletym korenim. Zmes nalejeme na cesto v tortovej forme. Odlozeny kusok cesta vyvalkame, nakrajame na pruzky a na povrchu kolaca z nich urobime mriezku. Povrch cesta potrieme zvysnym bielkom. Pecieme v predhriatej rure pri teplote 200 stupnov az 60 minut.