
Taliansky pistáciový krém
Suroviny:
-
125g surových, nesolených, lúpaných pistácií
-
30g masla
-
190ml plnotučného mlieka alebo smotany
-
1 šálka nasekanej kvalitnej bielej čokolády
-
2 lyžice práškového cukru
-
1/4 čajovej lyžičky soli
Postup:
- Stredne veľký hrniec s vodou priveďte do varu a pridajte olúpané pistácie. Nechajte ich 3 minúty prevrieť, potom sceďte a položte na čistú kuchynskú utierku.
- Pistácie zbavíme šupky, následne vložíme do mixéra.
- Maslo a mlieko zahrievame v hrnci, pridáme bielu čokoládu a miešame pokiaľ sa neroztopí.
- Do mixéra s pistáciami pridáme zvyšných 125ml mlieka, práškový cukor a soľ. Následne vmiešame rozpustenú zmes bielej čokolády, masla a mlieka.
- Mixujeme na strednej rýchlosti, kým sa pistácie nezmenia na pastu. Potom mixujeme pri vysokom výkone 30 sekúnd až minútu, kým sa textúra nestane hladkou a krémovou.
- Hotovú zmes vložíme do vzduchotesnej nádoby a uskladníme v chladničke. Pistáciový krém vydrží v chladničke cca 2 týždne.
Videá, ktorými sa môžete inšpirovať:
Zdroj foto: canva