Taliansky pistáciový krém

Taliansky pistáciový krém

Suroviny:

  • 125g surových, nesolených, lúpaných pistácií

  • 30g masla

  • 190ml plnotučného mlieka alebo smotany

  • 1 šálka nasekanej kvalitnej bielej čokolády 

  • 2 lyžice práškového cukru

  • 1/4 čajovej lyžičky soli

Postup:

  1. Stredne veľký hrniec s vodou priveďte do varu a pridajte olúpané pistácie. Nechajte ich 3 minúty prevrieť, potom sceďte a položte na čistú kuchynskú utierku.
  2. Pistácie zbavíme šupky, následne vložíme do mixéra.
  3. Maslo a mlieko zahrievame v hrnci, pridáme bielu čokoládu a miešame pokiaľ sa neroztopí. 
  4. Do mixéra s pistáciami pridáme zvyšných 125ml mlieka, práškový cukor a soľ. Následne vmiešame rozpustenú zmes bielej čokolády, masla a mlieka.
  5. Mixujeme na strednej rýchlosti, kým sa pistácie nezmenia na pastu. Potom mixujeme pri vysokom výkone 30 sekúnd až minútu, kým sa textúra nestane hladkou a krémovou.
  6. Hotovú zmes vložíme do vzduchotesnej nádoby a uskladníme v chladničke. Pistáciový krém vydrží v chladničke cca 2 týždne.

Videá, ktorými sa môžete inšpirovať:

Zdroj foto: canva