Aké nové módne trendy so sebou prináša jar 2024?

Aké nové módne trendy so sebou prináša jar 2024?

Jar pomaly, ale isto klope na dvere. Ak patríte k módnym nadšencom a netrpezlivo očakávate, aké sú najnovšie módne trendy tohtoročnej jari, čítajte ďalej. Stále máte dosť času na to, aby ste svoj šatník obohatili o kúsky, ktoré sú aktuálne IN.

Jar 2024 sa v oblasti módy ponesie v duchu kombinácie nostalgie i inovácií. Je zaručené, že nudiť sa, rozhodne, nebudete. Aké trendy sú pre toto obdobie IN?

Návrat zaznamenajú pastelové odtiene

Verte, či nie, pastelové odtiene zaznamenajú počas tohtoročnej jari veľký návrat. Do jarného šatníka prinesú jemnosť a zasnenú atmosféru. Nežná levanduľová, mätovo zelená či baby modrá na šatách, topoch, tričkách či módnych doplnkoch podporia ženskosť a zároveň pridávajú outfitu rozmarnosť.

Dominancia nadrozmerných rukávov niektorých prekvapí

Módni tvorcovia sa rozhodli, že je čas oživiť outfit kúskami so zaujímavými rukávmi. Takými, ktoré upútajú pozornosť na prvý pohľad. V trendoch tohtoročnej jari nechýbajú nadrozmerné a nafúknuté rukávy, ktoré dodajú vzhľadu dramatickosť. Sako či blúzka s týmto typom rukávov vás urobí neprehliadnuteľnou.


Zdroj foto: freepik.com

Udržateľná móda

Textilný priemysel patrí k najväčším znečisťovateľom životného prostredia. Našťastie, povedomie o environmentálnych problémoch neustále rastie a udržateľné obliekanie sa stáva prioritou aj v módnej branži. Do popredia sa dostávajú ekologické materiály, etické výrobné postupy i upcykling.

Výrazné potlače zostanú v móde aj túto jar

Milujete výrazné potlače na oblečení? Radi ohromujete oblečením s potlačou žiarivých kvetov, grafických kresieb či abstraktných vzorov? Prídete si na svoje aj túto jar. Navyše, môžete kombinovať rôzne potlače a vytvoriť nezabudnuteľný outfit.


Zdroj foto: freepik.com

Široké nohavice s vysokým pásom nesmú v trendy šatníku chýbať

Zdá sa, že slim nohavice a legíny sa dostávajú do úzadia. Aktuálne jari kraľujú široké strihy nohavíc s vysokým pásom. Ich výhodou je to, že sa z nich dá vytvoriť ležérny i luxusný outfit.

Ženskosť podporia stužky a mašle

Ženskosť je neodmysliteľne spätá aj s tohtoročnou jarou. Aj z tohto dôvodu sa na oblečení objaví viac stužiek a mašieľ. Nebojte sa teda do svojho šatníka začleniť viac kúskov s týmito pôsobivými ozdobami.


Zdroj foto: freepik.com

Vracia sa “barbie” ružová

Možno si pamätáte, ako niekoľko rokov dozadu, frčala “barbie” ružová. Zdá sa, že táto farba zaznamenáva obrovský návrat. Dokonca, bude neodmysliteľnou súčasťou formálneho oblečenia, kabeliek, bižutérie i topánok.

So sexi šatami s padnutým pásom nešliapnete vedľa

Na určité obdobie upadli do zabudnutia, no sú tu opäť. Staňte sa sexi bohyňou v šatách s padnutým pásom. Oblečte si ich na spoločenské podujatia. Nezabúdajte, že čím asymetrickejší strih, tým lepšie.

Mirka

Zdroj foto: freepik.com

Súťažná otázka:

Aké sú Vaše letné kozmetické must-have produkty ?

Vyhrajte celý tento set od značky AVON 😊
Budeme radi ak našu súťaž budete zdieľať na sociálnych sieťach 😊

Súťaž trvá do: 23.05.2024