Levické lokše plnené šunkou a syrom

Levické lokše plnené šunkou a syrom

Jednoduché, ale chutné – cesto zo zemiakov a múky, plnené šunkou a eidamom. Pečené na panvici, podávajú sa horúce – ideálne na rýchlu večeru alebo víkendové maškrtenie.

Potrebujete:

  • 1/2 kg zemiakov

  • 1 vajce

  • 350 g strúhaného syra eidam

  • niekoľko plátkov šunky

  • polohrubú múku (na dotvorenie cesta)

  • soľ

  • olej na opekanie

Postup:

  1. Zemiaky uvarte v šupke, ošúpte a postrúhajte.

  2. Pridajte vajce, soľ a trochu múky. Vypracujte tuhé cesto.

  3. Vyvaľkajte z cesta tenké lokše.

  4. Do stredu každej lokše vložte plátok šunky a posypte syrom.

  5. Okraje potrite vodou, lokšu preložte a okraje dobre spojte.

  6. Opečte z oboch strán na horúcom oleji do zlatista.

Zdroj foto: Freepik