
Levické lokše plnené šunkou a syrom
Jednoduché, ale chutné – cesto zo zemiakov a múky, plnené šunkou a eidamom. Pečené na panvici, podávajú sa horúce – ideálne na rýchlu večeru alebo víkendové maškrtenie.
Potrebujete:
-
1/2 kg zemiakov
-
1 vajce
-
350 g strúhaného syra eidam
-
niekoľko plátkov šunky
-
polohrubú múku (na dotvorenie cesta)
-
soľ
-
olej na opekanie
Postup:
-
Zemiaky uvarte v šupke, ošúpte a postrúhajte.
-
Pridajte vajce, soľ a trochu múky. Vypracujte tuhé cesto.
-
Vyvaľkajte z cesta tenké lokše.
-
Do stredu každej lokše vložte plátok šunky a posypte syrom.
-
Okraje potrite vodou, lokšu preložte a okraje dobre spojte.
-
Opečte z oboch strán na horúcom oleji do zlatista.
Zdroj foto: Freepik