
Tekvicové karí s kokosovým mliekom a čili
Jednoduché, pomerne lacné, sýte, nízkokalorické, zdravé, chutné, originálne, rýchle a ako hlavné jedlo dokonalé pre vegetariánov.
Na 2–4 porcie potrebujete:
-
500 g oranžovej tekvice (napr. hokkaido), pokrájanej na kocky
-
1 cibuľa, pokrájaná
-
2 zelené čili papričky, najemno pokrájané
-
2 červené čili papričky, najemno pokrájané
-
5 strúčikov cesnaku, pretlačených
-
300 ml kokosového mlieka
-
1 pohár vody
-
1 ČL kurkumy
-
1 ČL karí korenia
-
cca 2,5 cm kúsoček zázvoru, nastrúhaný
-
maslo
-
soľ podľa chuti
Postup:
-
V miske si zmiešajte čili, cesnak, zázvor, kurkumu, karí korenie, vodu a kokosové mlieko.
-
Na panvici rozohrejte maslo a niekoľko minút opekajte tekvicu a cibuľu do mierneho zmäknutia.
-
Pridajte pripravenú kokosovo-korenistú zmes, priveďte k varu.
-
Znížte teplotu a varte na miernom ohni, kým tekvica nezmäkne a omáčka nezhustne (cca 20–25 minút).
-
Ak je omáčka príliš hustá, pridajte ešte trochu vody (max. ½ šálky naraz).
-
Na záver dochuťte soľou.
Podávame s jasmínovou alebo basmati ryžou. Výborne chutí aj s naan chlebom.
Zdroj foto: freepik