Tekvicové karí s kokosovým mliekom a čili

Tekvicové karí s kokosovým mliekom a čili

Jednoduché, pomerne lacné, sýte, nízkokalorické, zdravé, chutné, originálne, rýchle a ako hlavné jedlo dokonalé pre vegetariánov.

Na 2–4 porcie potrebujete:

  • 500 g oranžovej tekvice (napr. hokkaido), pokrájanej na kocky

  • 1 cibuľa, pokrájaná

  • 2 zelené čili papričky, najemno pokrájané

  • 2 červené čili papričky, najemno pokrájané

  • 5 strúčikov cesnaku, pretlačených

  • 300 ml kokosového mlieka

  • 1 pohár vody

  • 1 ČL kurkumy

  • 1 ČL karí korenia

  • cca 2,5 cm kúsoček zázvoru, nastrúhaný

  • maslo

  • soľ podľa chuti

Postup:

  1. V miske si zmiešajte čili, cesnak, zázvor, kurkumu, karí korenie, vodu a kokosové mlieko.

  2. Na panvici rozohrejte maslo a niekoľko minút opekajte tekvicu a cibuľu do mierneho zmäknutia.

  3. Pridajte pripravenú kokosovo-korenistú zmes, priveďte k varu.

  4. Znížte teplotu a varte na miernom ohni, kým tekvica nezmäkne a omáčka nezhustne (cca 20–25 minút).

  5. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte ešte trochu vody (max. ½ šálky naraz).

  6. Na záver dochuťte soľou.

Podávame s jasmínovou alebo basmati ryžou. Výborne chutí aj s naan chlebom.

Zdroj foto: freepik