Karfiolový stejk na batátovom pyré

Pre 2 osoby potrebujete:

  • 1 karfiol
  • 4 PL olivového oleja
  • 1 PL medu
  • 1 PL Kotanyi Grill BBQ
  • 450 g batátových zemiakov
  • 70 ml mlieka
  • 1 PL masla
  • Tahini omáčka:
  • 80 g tahini pasty
  • 0,5 ČL Kotányi Cesnak granulovaný
  • 2 PL čerstvej citrónovej šťavy
  • 3 PL vody
  • štipka Kotányi Morskej soli

Postup:
Predhrejte rúru na 200 °C. Karfiol nakrájajte na 1cm pláty. Plátky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
V miske zmiešajte olivový olej s medom a Kotányi Grill BBQ. Pripravený mix potrite na obe strany karfiolových plátkov.
Karfiol vložte do rúry a pečte asi 25 minút. V polovici pečenia plátky pretočte.
Zemiaky očistite a nakrájajte na malé kúsky. Uvarte ich v slanej vode do mäkka a pomocou drviča na zemiaky ich pretlačte. Pridajte mlieko a maslo.
Všetko spolu rozmixujte na pyré. Dochuťte soľou a korením.
Tahini omáčku pripravíte zmiešaním tahini pasty s cesnakovým práškom, citrónovou šťavou a štipkou vody a vody. Miešajte do krémoveho skupenstva. Na tanier servírujte pyré, karfiol, tahini omáčku a nasekaný koriander.