• 27.10.2021

Kuskusovo gaštanové rizoto

Pre 2 osoby potrebujete:
* 250 g kuskusu
* 1 PL olivového oleja
* 2 šalotky (ošúpané, nakrájané)
* 60 g sušených hríbov
* 100 g čerstvého špenátu
* 450 ml zeleninového vývaru
* 5 PL nastrúhaného parmezánu
* 100 g varených gaštanov
* štipka Morskej soli z mlynčeka Kotányi
* štipka Štvorfarebného korenia z mlynčeka Kotányi
* štipka Kotányi Cesnak granulovaný
* 2 PL Kotányi Petržlenu

Postup:
1. Začnite rozohriatím oleja vo veľkej panvici. Šalotky poduste cca 5 minút na nízkej teplote. Zvýšte teplotu a pridajte gaštany. Všetko spolu duste ďalších 5 minút.
2. Pridajte soľ, korenie a štipku cesnaku. Hríby namočte do teplej vody na 10 minút. Hríby odmočte, nasekajte na menšie kúsky a pridajte do panvice.
3. Pridajte kuskus a postupne aj zeleninový vývar. Dochuťte petržlenom, a občas premiešajte.
4. Po 10 minútach je kuskus hotový.  V prípade, že by bol moc suchý, pridajte ešte zeleninový vývar alebo pre zintenzívnenie hubovej chuti, pridajte vodu v ktorej boli namočené.
5. Nakoniec pridajte čerstvý špenát a parmezán. Pre efekt, môžete rizoto servírovať v upečenej tekvičke.