Kuracie mäso po čínsky

Kuracie mäso po čínsky

Potrebujeme:

500 g kuracie prsia
200 g šampiňóny
1 balíček mrazenej čínskej zeleniny
4 PL sójová omáčka

zázvor čerstvý
soľ, mleté čierne korenie
1 dcl olej

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na rezance a osolíme. Zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle. Sójovú omáčku zmiešame s olejom a mletým čiernym korením v miske. Pridáme nastrúhaný zázvor a dochutíme soľou.
Nakrájané mäso pridáme do misky so sójovou omáčkou a dobre premiešame. Necháme odležať aspoň hodinu v chladničke.
Šampiňóny očistíme a nakrájame.
Na rozpálenej panvici orestujeme naložené kuracie mäso.
Pridáme šampiňóny a podlejeme 2 dcl vody (alebo vývarom). Podusíme takmer do mäkka, pridáme mrazenú čínsku zmes a necháme ešte restovať.
Podávame s ryžou.