Kokosový dezert s broskyňami

Kokosový dezert s broskyňami

Doba prípravy: asi 15 minút
Vystačí na: asi 3 porcie

Na dezert:

  • broskyňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 240 g)
  • 100 ml šťavy z kompótu
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker
  • 1 balíček Creme Olé s kokosovou príchuťou Dr.Oetker
  • 300 ml polotučného mlieka

Na ozdobenie:

  • 50 g strúhanej čokolády

Ešte potrebujeme:

  • 3 poháre
  • ponorný mixér
  • elektrický ručný šľahač

Postup:

1. Na prípravu dezertu necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Broskyne rozmixujeme ponorným mixérom.
2. Do kastrólika nalejeme šťavu z kompótu. Pridáme šťavu z citróna, rozmixované broskyne a tortové želé a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
3. Creme Olé pripravíme s mliekom podľa návodu na obale.
4. Do pohárov striedavo nanesieme broskyne, Creme Olé a strúhanú čokoládu.
5. Odložíme do chladničky.

Tip: Namiesto broskýň môžeme použiť aj iné zavárané ovocie, napr. ananás.

Zdroj foto: Dr.Oetker