
Kokosový dezert s broskyňami
Doba prípravy: asi 15 minút
Vystačí na: asi 3 porcie
Na dezert:
- broskyňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 240 g)
- 100 ml šťavy z kompótu
- šťava z 1/2 citróna
- 1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker
- 1 balíček Creme Olé s kokosovou príchuťou Dr.Oetker
- 300 ml polotučného mlieka
Na ozdobenie:
- 50 g strúhanej čokolády
Ešte potrebujeme:
- 3 poháre
- ponorný mixér
- elektrický ručný šľahač
Postup:
1. Na prípravu dezertu necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Broskyne rozmixujeme ponorným mixérom.
2. Do kastrólika nalejeme šťavu z kompótu. Pridáme šťavu z citróna, rozmixované broskyne a tortové želé a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
3. Creme Olé pripravíme s mliekom podľa návodu na obale.
4. Do pohárov striedavo nanesieme broskyne, Creme Olé a strúhanú čokoládu.
5. Odložíme do chladničky.
Tip: Namiesto broskýň môžeme použiť aj iné zavárané ovocie, napr. ananás.
Zdroj foto: Dr.Oetker