Jablčným octom proti nadúvaniu, nečistotám i k lesklým vlasom

Jablčným octom proti nadúvaniu, nečistotám i k lesklým vlasom

Konzumujú ho niektoré hviezdy šoubiznisu, aby zrýchlil ich metabolizmus a pomohol schudnúť (minimálne hmotnosť udržať). Jablčný ocot má však uplatnenie vo viacerých smeroch ako iba pri chudnutí. Väčšina z nich je však známa iba z ľudového liečiteľstva. Na čo všetko sa dá použiť?

Zdravotné prínosy jablčného octu

Okrem povzbudenia činnosti metabolizmu, a teda podpory chudnutia má jablčný ocot aj ďalšie zdravotné prínosy. V ľudovom liečiteľstve sa používa napríklad na liečbu vaginálnej mykózy. Odporúča sa dennodenné užívanie (1 polievková lyžica na šálku vody sa vypije nalačno asi pol hodinu pred raňajkami), ktoré podporuje celkový rast zdravých baktérii v črevách, a tak pomáha eliminovať aj nepríjemné kvasinky. Účinné sú aj sedacie kúpele, keď sa jablčný ocot zmieša s vlažnou vodou.

Jablčný ocot je pomocníkom pri prekyslení organizmu, ktoré sa môže prejavovať už spomínanými kvasinkami, ale aj nadúvaním a pálením záhy. Pri zažívacích problémoch sa odporúča užiť čajovú lyžičku jablčného octu, samozrejme, rozmiešanú vo vode pred jedlom. Naši predkovia využívali jablčný ocot aj vtedy, keď mali problémy s kŕčovými žilami. Robili tak viacerými spôsobmi. Buď pravidelne nanášali ocot na postihnuté miesta, alebo sa kúpali vo vode s jablčným octom.

Jablčný ocot pre krásu

Okrem zdravotných prínosov je jablčný ocot aj pomocníkom pri získavaní krásnych a lesklých vlasov. Postačí, ak po umytí vlasy opláchnete šálkou vody s dvomi lyžicami jablčného octu. Vlasy nechajte voľne uschnúť!

Čistá domácnosť bez chemikálií

Hľadáte vhodnú alternatívu čistiacich prostriedkov, ktoré sú plné chemikálií? Práve ste ju našli. Jablčný ocot má významné antibakteriálne účinky a poradí si aj s nepríjemnými pachmi. Môžete si doma pripraviť čistiaci sprej tak, že na jeden diel vody použijete jeden diel octu.

Tip do kuchyne: Dressing z jablčného octu

Chcete ochutiť zeleninový šalát chutnou zálievkou? Získate ju zmiešaním jablčného octu, ľanového oleja, citrónovej šťavy, rozmixovaného cesnaku a cibule. Telu dodáte tak množstvo prospešných látok.
 
-mm-