Hubové soté

Hubové soté

Niektorí sa tešia zo zberu húb, iní si na nich pochutnávajú v najrôznejších obmenách. Hubárčenie patrí doslova medzi naše najväčšie národné koníčky. 

Ingrediencie:

  • 2 hrste nahrubo nakrájaných lesných húb
  • 1 najemno nakrájaná šalotka
  • 1 lyžica vínneho octu
  • hrsť nasekaných čerstvých bylín
  • olivový olej
  • maslo vo veľkosti orieška
  • soľ
  • korenie

Postup:

  1. Na rozpálenú panvicu nalejte dve lyžice olivového oleja a pridajte najemno nakrájanú šalotku. Nechajte speniť a pridajte nahrubo nakrájané huby. Tie orestujte, zbytočne nemiešajte, aby neboli príliš kašovité.
  2. Pridajte lyžicu vínneho octu, soľ, korenie a ďalej restujte. Stiahnete z plameňa a pridajte maslo a bylinky. Ihneď podávajte.