Hrádocká tlačenka s cibuľovou marmeládou
Potrebujeme
- 400 g Hrádockej údenej tlačenky Mecom
- 0,5kg červenej cibule
- 70ml červeného vína
- 70g hnedého cukru
- 70ml červeného vínneho octu
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica balsamico octu
- Nakladaná zelenina
- 1ks mrkvy
- 4ks reďkovky
- 10ks hráškových cukrových luskov
- 4ks jarnej cibuľky
- 10ks zelených fazuliek
- 5 lyžíc olivového oleja
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vetvička tymiánu a petržlenu
- soľ
- čierne korenie
Postupujeme
- Do panvice dáme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Cibuľu dusíme cca 20 minút na čo najnižšiu teplotu, až začne karamelizovať. Miešame len občas.
- Pridáme cukor a dusíme ďalších 5 minút. Pridáme oba octy, červené víno a dusíme, kým sa tekutina nevsiakne do cibule. Miešame opäť len občas.
- Hotovú cibuľovú marmeládu schladíme. Môžeme ju používať niekoľko týždňov.
- Nakladaná zelenina:
- V miske zmiešame olivový olej, vínny ocot, tymián, petržlen, cesnak a dochutíme. Pripravenú zeleninu ochutíme a servírujeme s cibuľovou marmeládou a Hrádeckou údenou tlačenkou Mecom.