
Hlivový guláš so zázvorom
Ingrediencie:
-
700 g hlivy ustricovej
-
2 veľké cibule
-
2 paradajky
-
1 paprika
-
100 g čerstvého zázvoru
-
2 PL paradajkového pretlaku
-
0,5 l zeleninového vývaru
-
0,2 dl bieleho vína
-
olej
-
soľ
-
mletá červená paprika
-
mleté čierne korenie
Postup:
Na oleji orestujeme na jemno nakrájané cibule. Pridáme hlivu nakrájanú na väčšie kúsky, posypeme mletou paprikou a podlejeme bielym vínom. Restujeme 2–3 minúty. Pridáme paradajkový pretlak a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme približne 7 minút.
Potom pridáme na kúsky nakrájané paradajky a papriku, nastrúhame čerstvý zázvor a premiešame. Dochutíme soľou a korením, prípadne zelenými bylinkami (pažítkou alebo petržlenovou vňaťou).
Podávame napríklad so zemiakovými lokšami alebo čerstvým chlebom.
Zdroj foto: freepik