Hlivový guláš so zázvorom

Hlivový guláš so zázvorom

Ingrediencie:

  • 700 g hlivy ustricovej

  • 2 veľké cibule

  • 2 paradajky

  • 1 paprika

  • 100 g čerstvého zázvoru

  • 2 PL paradajkového pretlaku

  • 0,5 l zeleninového vývaru

  • 0,2 dl bieleho vína

  • olej

  • soľ

  • mletá červená paprika

  • mleté čierne korenie

Postup:
Na oleji orestujeme na jemno nakrájané cibule. Pridáme hlivu nakrájanú na väčšie kúsky, posypeme mletou paprikou a podlejeme bielym vínom. Restujeme 2–3 minúty. Pridáme paradajkový pretlak a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme približne 7 minút.

Potom pridáme na kúsky nakrájané paradajky a papriku, nastrúhame čerstvý zázvor a premiešame. Dochutíme soľou a korením, prípadne zelenými bylinkami (pažítkou alebo petržlenovou vňaťou).

Podávame napríklad so zemiakovými lokšami alebo čerstvým chlebom.

Zdroj foto: freepik