• 25.04.2011

Fazuľkové lečo

Potrebujeme:
200 g sterilizovanej fazuľky,
200 g šampiňónov,
2 cibule,
2 papriky,
soľ, korenie, sójovú omáčku, kečup, olej, cesnak.

Cibuľku nakrájame na tenké kolieska, speníme ich na rozohriatom oleji, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, mierne podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. K tomuto základu primiešame sterilizované fazuľkové struky (čerstvé najskôr povaríme do polomäkka v osolenej vode), na menšie kúsky pokrájané papriky, mierne okoreníme, pokvapkáme sójovou  omáčkou, podľa chuti pridáme cesnak rozotretý so soľou a asi 3 lyžicami kečupu. Lečo ešte asi päť minút dusíme, napokon dochutíme soľou, kečupom a sójovou omáčkou. Podávame s pečivom.