Zapečená fazuľka so syrom

Zapečená fazuľka so syrom

Ingrediencie:

  • 200 g fazuľky (čerstvá, mrazená alebo konzervovaná)

  • 2 lyžice masla

  • 2 cibule

  • 2 vajcia

  • 50 g tvrdého syra

  • strúhanka

  • petržlenová vňať

  • mleté čierne korenie

  • soľ

Postup:
Fazuľku (čerstvú alebo mrazenú) krátko povaríme v osolenej vode, potom scedíme a necháme odkvapkať. Nakrájame ju na menšie kúsky. (Ak použijeme sterilizovanú fazuľku, varenie vynecháme.)

Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme fazuľku, osolíme, okoreníme a krátko opečieme.

Zapekaciu misku vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Orestovanú fazuľku rozložíme do misky, zalejeme rozšľahanými vajíčkami zmiešanými s nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do predhriatej rúry (cca 180 °C), kým povrch nechytí zlatistú farbu.

Podávame s varenými zemiakmi posypanými čerstvou petržlenovou vňaťou.

 

Zdroj foto: freepik