
Zapečená fazuľka so syrom
Ingrediencie:
-
200 g fazuľky (čerstvá, mrazená alebo konzervovaná)
-
2 lyžice masla
-
2 cibule
-
2 vajcia
-
50 g tvrdého syra
-
strúhanka
-
petržlenová vňať
-
mleté čierne korenie
-
soľ
Postup:
Fazuľku (čerstvú alebo mrazenú) krátko povaríme v osolenej vode, potom scedíme a necháme odkvapkať. Nakrájame ju na menšie kúsky. (Ak použijeme sterilizovanú fazuľku, varenie vynecháme.)
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme fazuľku, osolíme, okoreníme a krátko opečieme.
Zapekaciu misku vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Orestovanú fazuľku rozložíme do misky, zalejeme rozšľahanými vajíčkami zmiešanými s nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do predhriatej rúry (cca 180 °C), kým povrch nechytí zlatistú farbu.
Podávame s varenými zemiakmi posypanými čerstvou petržlenovou vňaťou.
Zdroj foto: freepik