
Cibuľová pizza
Ingrediencie na cesto:
-
1 lyžička kryštálového cukru
-
1/2 kocky droždia
-
100 ml vlažného mlieka
-
300 g hladkej múky
-
3 PL oleja
-
Soľ
Ingrediencie na náplň:
-
1 téglik kyslej smotany
-
50 g strúhaného ementálu
-
3 cibule (nakrájané na kolieska)
-
Mozzarella (na dokompletovanie, nakrájaná na kolieska)
Postup:
-
Kvások: V miske zmiešame 1 lyžičku cukru, droždie a vlažné mlieko. Necháme asi 10 minút stáť, aby sa droždie aktivovalo.
-
Cesto: K aktívnemu kvásku pridáme múku, olej a štipku soli. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste, asi 1 hodinu.
-
Príprava: Po vykysnutí cesto roztiahneme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
Náplň: Na cesto natrieme kyslú smotanu, posypeme strúhaným ementálom a rovnomerne rozložíme nakrájané cibuľové kolieska.
-
Pečenie: Vložíme do predhriatej rúry a pečieme, kým cesto nie je zlatisté a cibuľa jemne opečená (cca 20-25 minút).
-
Dokončenie: Pred dopečením pridáme nakrájanú mozzarellu, vrátime do rúry na ďalších 5 minút, aby sa syr roztopil.
Podávanie:
Podávame teplé, ako samostatné jedlo alebo prílohu.
Zdroj foto: freepik