Cibuľová pizza

Cibuľová pizza

Ingrediencie na cesto:

  • 1 lyžička kryštálového cukru

  • 1/2 kocky droždia

  • 100 ml vlažného mlieka

  • 300 g hladkej múky

  • 3 PL oleja

  • Soľ

Ingrediencie na náplň:

  • 1 téglik kyslej smotany

  • 50 g strúhaného ementálu

  • 3 cibule (nakrájané na kolieska)

  • Mozzarella (na dokompletovanie, nakrájaná na kolieska)

Postup:

  1. Kvások: V miske zmiešame 1 lyžičku cukru, droždie a vlažné mlieko. Necháme asi 10 minút stáť, aby sa droždie aktivovalo.

  2. Cesto: K aktívnemu kvásku pridáme múku, olej a štipku soli. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste, asi 1 hodinu.

  3. Príprava: Po vykysnutí cesto roztiahneme na plech vyložený papierom na pečenie.

  4. Náplň: Na cesto natrieme kyslú smotanu, posypeme strúhaným ementálom a rovnomerne rozložíme nakrájané cibuľové kolieska.

  5. Pečenie: Vložíme do predhriatej rúry a pečieme, kým cesto nie je zlatisté a cibuľa jemne opečená (cca 20-25 minút).

  6. Dokončenie: Pred dopečením pridáme nakrájanú mozzarellu, vrátime do rúry na ďalších 5 minút, aby sa syr roztopil.

Podávanie:
Podávame teplé, ako samostatné jedlo alebo prílohu.

Zdroj foto: freepik