Cestoviny so zeleným prelivom a kuracím mäskom

300 g kuracích pŕs
2 PL masla
4 strúčiky cesnaku
1/4 litra zeleninového alebo kuracieho vývaru
2 PL hladkej múky
100 ml mlieka
strúhaný parmezán
soľ, korenie
1 balík talianskych špagiet
1 zväzok petržlenovej vňate
1 zväzok bazalky


Kuracie prsia nakrájame na jemné pásiky a opekáme ich na masle, kým mierne nezhnednú.
Potom ich vyberieme a uložíme na teplé miesto. V panvici opečieme nasekaný cesnak a hladkú múku, ale opatrne, aby neprihoreli, pridáme soľ, korenie. Odstavíme z ohňa a opatrne zašľaháme mlieko a vývar. Opäť dáme na oheň a povaríme 2 - 3 minútky. Do omáčky dáme nasekané bylinky a všetko dôkladne rozmixujeme, kým nebude omáčka zelená.
Do väčšej misy dáme uvarené špagety, prelejeme ich omáčkou a pridáme kuracie mäso. Všetko posypeme parmezánom a ozdobíme celou bazalkou.
Podávame ihneď!