Cestoviny s paradajkovo-smotanovou omáčkou

Cestoviny s paradajkovo-smotanovou omáčkou

Ingrediencie:

  • cestoviny penne

  • 200 g šunky

  • 1 konzerva šampiňónov (alebo čerstvé podľa chuti)

  • 1 cibuľa

  • 2–3 strúčiky cesnaku

  • paradajkové pyré

  • 250 ml smotany na šľahanie (33 %)

  • olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • parmezán na posypanie

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu (al dente).

  2. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu.

  3. Pridáme na kocky nakrájanú šunku a šampiňóny, chvíľu restujeme.

  4. Pridáme prelisovaný cesnak a paradajkové pyré, okoreníme a osolíme.

  5. Necháme zovrieť, potom prilejeme smotanu na šľahanie a opäť krátko povaríme.

  6. Omáčku premiešame s uvarenými cestovinami.

  7. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom.

Zdroj foto: freepik