
Cestoviny s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Ingrediencie:
-
cestoviny penne
-
200 g šunky
-
1 konzerva šampiňónov (alebo čerstvé podľa chuti)
-
1 cibuľa
-
2–3 strúčiky cesnaku
-
paradajkové pyré
-
250 ml smotany na šľahanie (33 %)
-
olej
-
soľ
-
mleté čierne korenie
-
parmezán na posypanie
Postup:
-
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu (al dente).
-
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu.
-
Pridáme na kocky nakrájanú šunku a šampiňóny, chvíľu restujeme.
-
Pridáme prelisovaný cesnak a paradajkové pyré, okoreníme a osolíme.
-
Necháme zovrieť, potom prilejeme smotanu na šľahanie a opäť krátko povaríme.
-
Omáčku premiešame s uvarenými cestovinami.
-
Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom.
Zdroj foto: freepik