Cestoviny s morčacím mäsom a nivou

Cestoviny s morčacím mäsom a nivou

Potrebujeme:
500 g morčacích alebo kuracích pŕs
100 g šunky (nemusí byť)
150 g niva
200 ml smotana
mleté korenie
petržlenová vňať
soľ
500 g penne alebo iných cestovín

Postup:
Mäso nakrájame na rezance. Na rozpálenom oleji restujeme.
Pridáme na rezance nakrájanú šunku, podľa potreby podlejeme troškou vody a necháme dusiť domäkka.
Keď bude mäso mäkké, pridáme na kúsky rozdrobenú nivu. Necháme zvoľna roztápať, občas miešame.
Pridáme smotanu a necháme krátko prevrieť. Dochutíme soľou a korením. Posypeme petržlenovou vňaťou.
Podávame s cestovinami, ktoré sme si uvarili podľa návodu.
Dobrú chuť!