Cestovinový šalát s pórkom

Milé dámy, na Veľkú noc sa snažíme navariť tradičné jedlá, ako je baba, údené mäso, ale je dobré, ak k tomu pridáme aj niečo netradičné. Dnes Vám prinášam recept na šalát , ktorý je lahodný, ľahko stráviteľný a hlavne môže byť tiež ozdobou  veľkonočného menu:

 

Cestovinový šalát s pórkom:

 

Pol kg cestovinových mašličiek

30  dg oravskej slaninky

2 pórky

taliansky dresing, tochu tatárky,  biely  jogurt

 

Slaninku, pór nakrájame, cestoviny uvaríme. Potom slaninku opečieme na panvici a pridáme pór a trochu  masla. Speníme na panvici, zmiešame s uvarenými mašličkami a nakoniec pridáme taliansky dressing s tatarskou omáčkou a bielym jogurtom. Môžeme prichutiť podľa chuti. Podávame s údeným mäsom, alebo aj s babou.