
Baklažán s tahini pastou
Suroviny:
- 2 baklažány
- 3 menšie paradajky
- soľ, čierne mleté korenie
- 2 PL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- jarná cibuľka
- citrónová šťava
- čerstvá petržlenová vňať
- tahini pasta
- Chlieb Vegipan z rady Natur
Postup:
- Baklažány prepichneme vidličkou na viacerých miestach a krátko opražíme na suchej panvici z každej strany. Opražené baklažány dáme na plech a v predhriatej rúre na 230 - 240 °C pečieme 30 minút.
- Upečené baklažány necháme mierne vychladnúť, narežeme a olúpeme. Vnútro posekáme na drobné kúsky, dáme do misy a zmiešame s 2 – 3 PL tahini, pridáme nadrobno pokrájané paradajky, cibuľku a cesnak, osolíme, okoreníme. Na záver dochutíme citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
Zdroj foto: Penam