Baklažán s tahini pastou
Suroviny:
- 2 baklažány
 - 3 menšie paradajky
 - soľ, čierne mleté korenie
 - 2 PL olivového oleja
 - 1 strúčik cesnaku
 - jarná cibuľka
 - citrónová šťava
 - čerstvá petržlenová vňať
 - tahini pasta
 - Chlieb Vegipan z rady Natur
 
Postup:
- Baklažány prepichneme vidličkou na viacerých miestach a krátko opražíme na suchej panvici z každej strany. Opražené baklažány dáme na plech a v predhriatej rúre na 230 - 240 °C pečieme 30 minút.
 - Upečené baklažány necháme mierne vychladnúť, narežeme a olúpeme. Vnútro posekáme na drobné kúsky, dáme do misy a zmiešame s 2 – 3 PL tahini, pridáme nadrobno pokrájané paradajky, cibuľku a cesnak, osolíme, okoreníme. Na záver dochutíme citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
 
Zdroj foto: Penam