Baklažán s tahini pastou

Baklažán s tahini pastou

Suroviny:

  • 2 baklažány
  • 3 menšie paradajky
  • soľ, čierne mleté korenie
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • jarná cibuľka
  • citrónová šťava
  • čerstvá petržlenová vňať
  • tahini pasta
  • Chlieb Vegipan z rady Natur

Postup:

  1. Baklažány prepichneme vidličkou na viacerých miestach a krátko opražíme na suchej panvici z každej strany. Opražené baklažány dáme na plech a v predhriatej rúre na 230 - 240 °C pečieme 30 minút.
  2. Upečené baklažány  necháme mierne vychladnúť, narežeme a olúpeme. Vnútro posekáme na drobné kúsky, dáme do misy a zmiešame s 2 – 3 PL tahini, pridáme nadrobno pokrájané paradajky, cibuľku a cesnak, osolíme, okoreníme. Na záver dochutíme citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.

Zdroj foto: Penam