Ako si predĺžiť život

Ako si predĺžiť život

 Bolesti hlavy a chrbtice, únava, zväčšovanie objemu dolnej polovice tela. Aj to môže byť výsledok sedavého zamestnania. Čo robiť aby sme sa vyhli nežiaducim účinkom každodennej práce, ktorú, či chceme alebo nie, musíme vykonávať v sede?

 To, že prejdeme z jednej kancelárie do druhej je niekedy naozaj málo! A pritom riešenia na zlepšenie „kondičky“ máme tak povediac podnosom. Čo tak nevoziť sa výťahom, ale prejsť pár poschodí pešo? Alebo namiesto pohodlného vozenia sa v aute prejsť raz, dvakrát do týždňa do roboty pešo. Samozrejme príkladov by sa našlo veľa. Stačí si zhodnotiť svoj deň a ak nám to vzdialenosti medzi jednotlivými miestami práce, školy, škôlky a iných miest, ktoré počas dňa navštevujeme dovoľujú, jednoducho zabudnúť na dopravné prostriedky a urobiť niečo pre svoje zdravie.
 
Keď k tomu pridáme jednoduché cvičenia, výsledok sa určite dostaví. Dôležité je ZAČAŤ!
Ak máte pred odchodom do zamestnania, alebo po ňom trochu času pre seba naučte sa zopár jednoduchých cvikov.
 
1. Prvý cvik vám pripomenie beh lyžiara. Stojte na mieste a striedavo a robte dlhšie bežecké kroky. Počas cvikov počúvajte motivačnú, energickú hudbu, ktorá vám pomôže v odreagovaní. Pohyby tak budú uvoľnenejšie.
 
2. Pokračujte v úklonoch do boka, vždy na stranu s pokrčenou nohou. Striedavo meníme nohy.
 
3. Dvíhame nohy do skrčenia prednožmo a predpažujeme opačnú ruku. Druhá je v pokoji, opretá o bok.
 
4. Pri ďalšom cvičení zanožíme a prednožíme skrčmo. V rytme skladby striedame nohy. Rukami si pomáhame udržiavať rovnováhu.
 
Najnovšie výskumy ukázali, že pravidelný pohyb pomáha nielen udržiavať dobrú kondíciu, pôsobí proti kardiovaskulárnym ochoreniam a napomáha udržiavať správnu líniu, ale dokonca vám môže predĺžiť život o niekoľko rokov! Vedci totiž zistili, že 1 hodina chôdze denne vám predĺži život až o 4,5 roka!
 
KM