Jednoduchý a lahodný veľkonočný baránok

Jednoduchý a lahodný veľkonočný baránok

Ingrediencie:

  • 2 vajcia

  • 2 polievkové lyžice vody

  • 80 g hladkej múky

  • 20 g solamylu

  • 80 g práškového cukru

  • forma na baránka

Postup:

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov.

  2. Žĺtky vyšľaháme s vodou a cukrom do peny.

  3. Postupne pridáme múku zmiešanú so solamylom.

  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.

  5. Formu na baránka vymastíme a vysypeme múkou.

  6. Cesto nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 40 minút.

  7. Po upečení necháme baránka vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.​

Zdroj foto: Freepik