
Jednoduchý a lahodný veľkonočný baránok
Ingrediencie:
-
2 vajcia
-
2 polievkové lyžice vody
-
80 g hladkej múky
-
20 g solamylu
-
80 g práškového cukru
-
forma na baránka
Postup:
-
Oddelíme žĺtky od bielkov.
-
Žĺtky vyšľaháme s vodou a cukrom do peny.
-
Postupne pridáme múku zmiešanú so solamylom.
-
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.
-
Formu na baránka vymastíme a vysypeme múkou.
-
Cesto nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 40 minút.
-
Po upečení necháme baránka vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
Zdroj foto: Freepik