Vegetariánske soté

Vegetariánske soté

Potrebujeme:

4 lyžice olivového oleja

1 kg zemiakov

1 stredne veľkú tekvicu

2 červené papriky

2 zelené papriky

1 cibuľu

5 strúčikov cesnaku

3 paradajky

petržlenovú vňať

tymián, mleté korenie, soľ

Postup:

Očistené zemiaky a tekvicu zbavenú jadierok nakrájame na kocky. Pekáč vymastíme polovicou oleja, rúru vyhrejeme asi na 200°C a dáme piecť zemiaky s tekvicou asi na 30 minút. Pridáme zvyšok oleja, papriky prekrojené na polovice, pokrájanú cibuľu a cesnak a opäť dáme zapiecť asi na 20 minút. Nakoniec pridáme paradajky pokrájané na osminky a ešte raz dáme piecť na 30 minút. Hotové jedlo ochutíme soľou, mletým čiernym korením, tymiánom a petržlenovou vňaťou. 

Podávame s čerstvým pečivom.

 

(de)