Nepečená smotanová torta

Nepečená smotanová torta

Dokážu ju spraviť malí aj veľkí, profesionáli aj začiatočníci. Nepečená smotanová torta je klasika, ktorú niekedy v živote spravil alebo aspoň ochutnal každý z nás. V lete, kedy do nej môžeme použiť čerstvé bobuľové ovocie, sladké od horúceho slniečka, chutí táto piškótová torta najlepšie. Možno máte svoj vlastný rodinný recept, ale vyskúšajte tentokrát smotanovo-tvarohovú verziu, ktorú si k 25. výročiu spravilo aj RAJO. Iste vás v kombinácii s jahodami alebo iným sezónnym ovocím dostane.

Na nepečenú smotanovú tortu potrebujeme:

  • 240 g piškót
  • 2 x 375 g kyslej smotany Rajo
  • 2 x 180 ml smotany na šľahanie Rajo
  • 250 g tvaroh jemný Rajo
  • 28 väčších jahôd
  • 1 balíček vanilkového cukru + práškový cukor podľa chuti
  • Džem alebo polevu na ozdobenie

Postup:

  1. Na dno tortovej formy poukladáme približne 200 g piškót tak, aby pokrývali celé dno formy
  2. 600 g kyslej smotany zmiešame s tvarohom a  ¾ balíčkom vanilkového cukru. Zmes vylejeme do formy na piškóty a rozotrieme rovnomerne až ku krajom.
  3. Na smotanovú vrstvu nakrájame na kolieska 15 jahôd a poukladáme ich tak, aby pokrývali celý povrch smotanovej vrstvy.
  4. Zvyšných 200 g kyslej smotany zmiešame so zvyškom balíčka vanilkového cukru (ochutnáme, prípadne dosladíme), nanesieme do formy na vrstvu nakrájaných jahôd a opäť rozotrieme až ku krajom.
  5. Na túto vrstvu smotanového krému poukladáme zvyšné piškóty.
  6. Poslednú vrstvu tvorí šľahačka zo smotany na šľahanie – smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a pokryjeme ňou vrstvu piškót a rozotrieme až ku krajom formy tak, aby sme piškóty úplne prekryli. Povrch nemusí byť rozotretý úplne dohladka, jemné vlny dajú torte šmrnc.
  7. Nakoniec tortu ozdobíme a zachladíme.
  8. Prajeme dobrú chuť a všetko najlepšie, ak je torta narodeninová!!!