Jarná šumienková torta

Jarná šumienková torta

Náročnosť: 2 bábovky
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Vystačí na: asi 16 porcií

Na cesto:
2 bielky
100 g cukru
2 žĺtky
50 ml oleja
50 ml vlažnej vody
100 g polohrubej múky
1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:
250 g polotučného tvarohu
30 g práškového cukru
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
200 g kyslej smotany
3 ks kivi

Na ozdobenie:
1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker
400 ml vody
100 g cukru
1 balíček Šumienky s príchuťou tropik Dr.Oetker
200 ml smotany na šľahanie
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nanesieme
do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút

2. Korpus vo forme necháme vychladnúť.

3. Na prípravu náplne v mise metličkou vymiešame tvaroh s cukrom, Smeta-fixom a smotanou dohladka. Nanesieme na korpus a odložíme do chladničky.

4. Na ozdobenie pripravíme vo väčšom kastróliku Zlatý klas podľa návodu na obale, ale s 400 ml vody a 100 g cukru. Odstavíme a ihneď opatrne vmiešame šumienku. Hrniec so želé vložíme do vodného kúpeľa a za občasného miešania necháme vychladnúť.

5. Ovocie nakrájame na plátky a rozložíme na náplň. Zalejeme vlažným želé a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky tuhnúť.

6. Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a tortu ozdobíme.

TIP: Pri príprave želé môžeme použiť akúkoľvek inú príchuť Šumienky Dr.Oetker.